Tuesday, 10 May 2016

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE jamu moden wanita terkini

Assalamualaikum.


Amalan pemakanan jamu menjadi tradisi golongan  wanita sejak dulu lagi untuk penjagaan kesihatan dalaman. Zaman sekarang pun ramai orang boleh dapatkan 1001 khasiat jamu melalui jamu moden yang lebih mudah diambil dan dimakan. Jamu moden?

Seiring dengan peredaran zaman milenium sekarang ni, ramai wanita semakin sibuk dalam menjalani kehidupan seharian. Kalau dulu, orang sanggup masuk keluar hutan nak cari akar-akar dan daun-daun kayu untuk dijadikan bahan perubatan berunsur jamu, tapi zaman sekarang orang lebih senang pergi ke kedai daripada masuk ke hutan. ehehheee

Antara jamu moden yang jadi pilihan ramai sekarang ialah produk berasaskan Alfalfa seperti Alfalfa Complex Shaklee. Kenapa menjadi pilihan? 

 1. Tak busuk
 2. Tak pahit
 3. Mudah nak telanApakah ALFALFA

Alfalfa adalah bahan dalam tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas daripada pestisid, hebisid dan menggunakan bahan kompos iaitu baja bukan kimia. Tumbuhan ini ambil masa 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh capai sampai 20 kaki dalam tanah untuk serap pelbagai nutrisi.Alfalfa telah digunakan sejak lebih 1500 tahun dulu.

Alfalfa Complex sebenarnya bukanlah produk baru. In fact Alfalfa dah dibangunkan oleh Dr. C Forrest Shaklee sejak tahun 1950an dan merupakan satu produk Formulasi Signature Shaklee. Alfalfa dikenali sebagai ‘Raja Segala Tumbuhan’ kerana khasiatnya yang kaya dengan segala nutrien. Medicago sativa adalah Alfalfa bergred paling tinggi dalam kumpulan tumbuhan ini.
Daun Alfalfa dari Shaklee hanya akan dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Mutlak bermaksud ianya daun yang matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Bahagian lain yang tak penting dilupuskan. 

Khasiat Alfalfa memang tidak disangkal lagi.Cuma zaman sekarang Alfalfa diformulasikan dalam bentuk tablet atau pil atau cecair utk kemudahan org ramai.Kenapa saya katakan ALFALFA SHAKLEE berfungsi sebagai jamu moden?

 • Memberikan kelegaan semasa Haid
 • Melegakan sembelit
 • Memcuci usus bagi membuang toksik
 • Meneutralkan asid dalam badan
 • Melegakan sakit sendi dan belakang
 • Memulihkan elergy dan Ekzema
 • Memulihkan urat selepas bersalin
 • Melegakan masalah keputihanKenapa nak cari jamu lain sedangkan ALFALFA COMPLEX ada semuanya kan????

No comments:

Post a Comment

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg