Monday, 16 May 2016

Khasiat dan Manfaat CAROTOMAX SHAKLEE

Assalamualaikum

Apakah yang boleh membantu untuk perlindungan sel-sel dalam badan ketika diserang oleh berjuta-juta radikal bebas seterusnya menyebabkan kerosakan pada DNA?A-N-T-I-O-K-S-I-D-A

Apakah Antioksida?

Antioksida merupakan NUTRISI yang boleh melindungi sel-sel ini daripada radikal bebas,meningkatkan kesihatan sel secara menyeluruh dan menyediakan perlindungan untuk menentang kerosakan sel-sel.Bagaimana cara kita mendapatkan perlindungan antioksida dengan pengambilan vitamin sahaja? Ya! Dalam keluarga Vitamin  Shaklee Perlindungan antioksida dapat di tingkatkan dengan pengambilan CAROTOMAX SHAKLEE. Shaklee mengambil perlindungan daripada anti oksida yang terdapat pada buah-buahan,sayur-sayuran dan tanaman lain melalui cara pengasingan,penyaluran dan pembetukan kerotin secara semulajadi.

5 sebab kenapa CAROTOMAX SHAKLEE lebih bagus daripada produk antioksida lain:

 1. Purata pengambilan karotenoid, lutein, lycopena dan beta karotena adalah 8 mg setiap hari. Dengan CarotoMax, kita akan memperolehi 13 mg.
 2. Membantu mengekalkan kesihatan badan secara umumnya dalam jangkamasa panjang dan menjaga secara khusus kesihatan mata, jantung, kulit, paru-paru, prostate dan serviks.
 3. CarotoMax berfungsi menguatkan sistem imun.
 4. Mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak broccoli bertunas, minyak jagung, minyak palma dan marigold.
 5. Pengambilan carotomax menyamai dengan Beta Karotena yang sama dengan pengambilan 102 hidangan Pisang, Lycopena yang sama dengan pengambilan 714 hidangan Apricot, Lutein dan Zeaxanthin yang sama dengan pengambilan 285 hidangan Anggur Pink, Alpha Karoten yang sama dengan pengambilan 89 hidangan Raspberi.
Manfaat Utama Carotomax Shaklee : 


Lebih Selamat Dari Vitamin A

 • Penemuan vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu vitamin A. Didapati juga pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti.Walaubagaimanapun ahli saintis menemui beta karotena pada tahun 1932, satu prekursor Vitamin A, dan beta karotena didapati selamat untuk pengambilan.

Mempertingkatkan Penglihatan 
 • Ia menghasilkan “ungu visual” yang membolehkan kita Mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags dan gegelung hitam di mata. 

Meredakan Penyakit Kulit 
 • Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan akne. Penggunaan luaran untuk merawat pustule, scabies, akne, ulser kulit. 

Melindungi Epithelial 
 • Ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus. 

Melawan Kanser dan Oksidasi 
 • Pengambilan kerap beta karotena mengukkuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida. 

Menghalang Infeksi 
 • Merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru : batuk, hepatitis, asthma, flu dan selesema. 

Menggalakkan Perkembangan Normal dan Sihat 
 • Merangsang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi.Juga panghasilan sperma yang sihat.

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan CAROTOMAX SHAKLEE boleh terus hubungi saya ye. FREE CONSULTATION DAN GUIDANCE as your trusted SID!:)

No comments:

Post a Comment

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg