Wednesday, 27 April 2016

ESP SHAKLEE BOLEH LAWAN KANSER?

Assalamualaikum.

Hai. tajuk hot hari ni lah! KANSER? ya! KANSER adalah satu-satunya penyakit yang paling ditakuti sebab masih belum ditemui lagi ubatnya. Cuma dengan rawatan sahaja mampu mengurangkan tahap kesakitan yang di alami oleh pesakit kanser.

Apakah Kanser?


 • Kanser ialah sel yang terhasil secara tidak normal dalam badan seseorang.Satu kelompok sel kanser dipanggil tumor dan jika tidak dirawat ia boleh membesar dan merebak ke anggota badan yang lain.
 • Tumor ini akan mengelilingi sel dan mengambil khasiat daripada sel. Tumor ini mungkin adalah kanser. Sel-sel kanser ini akan berkembang dan tersebar ke organ badan yang lain melalui saluran darah dan limpa.
 • Setiap orang ada sel kanser dalam badan. Sel kanser ini tidak kelihatan dalam ujian atau pemeriksaan piawai sehinggalah mereka telah berganda ke beberapa juta.
 • Sel kanser tidak mempunyai bentuk khas, wujud dalam pelbagai saiz dan berbeza daripada sel sihat yang mempunyai bentuk seragam. Ia boleh dilihat dengan jelas di bawah mikroskop


Terdapat banyak cara yang boleh anda gunakan untuk melawan kanser. Salah satu ialah dengan cara membina sistem imun supaya ia menjadi sangat kuat dan dapat melindungi anda dari kanser. Satu lagi adalah menggunakan supplement with antioxidants yang dapat melawan sel kanser yang menyerang dalam badan anda.
Bagaimana ESP dikatakan mampu untuk MENCEGAH KANSER??ESP mengandungi kandungan protein yang lengkap dan ISOFLAVONE mencukupi di mana isoflavone adalah bahan semulajadi yang diperlukan untuk MELAWAN KANSER..Kandungan GENISTEIN dan DAIDZEIN dalam isoflavone inilah yang akan merencatkan sel kanser daripada merebak...
GENISTEIN
 • Berfungsi untuk halang pertumbuhan salur darah baru ke sel kanser. Jadi, sel kanser yg sedia ada dlm badan kita akan terbantut nak membesar sebab tak cukup nutrient yg disalurkan kepadanya.
 • Boleh mengurangkan risiko breast kanser dan prostat.
 • Mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser.
 • Memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser.

DAIDZEIN
 • Halang hormon penggalak / pertumbuhan sel kanser dari sampai ke sel kanser.
 • Bekerjasama dgn GENISTEIN untuk halang (block) enzim yang menyebabkan pertumbuhan tumor.
 • Bermanfaat kpd wanita dalam mengawal kesan “potent estrogens” yg boleh merangsang pertumbuhan sel kanser payudara.Fuh! rasa seramsejuk pulak bila baca pasal kanser ni. Rupanya badan kita ni memang dah ada sel kanser,cuma aktif dengan tak aktif je okay! Lagi menakutkan kandungan pemakanan kita setiap hari yang kita hampir 90% bersifat asid dan mempunyai kandungan aditif yang tinggi seperti pewarna dan perasa tiruan, pemanis buatan, pengawet dan pelbagai lagi campuran bahan kimia yang merbahaya.

Dengan pengambilan supplement ESP SHAKLEE sebenarnya dapat membantu mencegah kanser selain vitamin2 antioksidan seperti Vitamin A (carotomax), Vitamin C dan Vitamin E.Tapi bukan bermakna dah minum ESP,tak perlu lagi jaga pemakanan yang lain. kene amalkan gaya pemakan yang sihat ye kawan-kawan:) ya, bukan untuk cegah kanser jer tapi untuk mengekalkan kesihatan di tahap yg optimum. Bersenam sebanyak 2x seminggu, makan mengikut piramid makanan, minum air secukupnya.InsyaAllah boleh membantu dalam pencegahan kanser.

Berminat untuk dapatkan SHAKLEE? Hubungi saya:


No comments:

Post a Comment

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg