Friday, 29 April 2016

SHAKLEE GARLIC COMPLEX:BAWANG PUTIH MODEN?

Assalamualaikum.

wah.lame pulak rasenye tak update blog ni. hihi. Kali ni tuan blog berbesar hati nak cerita pasal vitamin shaklee yang berasaskan bawang putih! hah? bawang putih?

YES! GARLIC COMPLEX SHAKLEE!

Kalau kita ikut petua orang tua-tua dahulu sebenarnya kan bawang putih sangat bagus untuk kesihatan terutamanya bagi ibu yang berpantang selepas bersalin dapat membantu pengeluaran angin dalam badan serta dapat juga membanyakkan susu. Bukan tu je, bawang putih juga mengurangkan tekanan darah tinggi.








Kenapa kena pilih Garlic Shaklee berbanding yang lain?


Garlic Complex keluaran Shaklee adalah Galic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.

Garlic Shaklee ada ditambah dengan 2 ekstrak herba iaitu Rosemary dan Spearmint.Setiap 2 tablet Garlic Shaklee bekalkan 1000mg ekstrak Garlic tulen yang menyamai 2 ulas garlic segar.


Cara penghasilannya juga sangat eksklusif. Secara klinikal, ia diproses tanpa haba untuk kekalkan satu bahan hebat dalam Garlic iaitu Allicin aktif.Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. (tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunyai Allicin aktif. Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.




Apa pula kegunaan Allicin yang ada pada Bawang Putih untuk tubuh badan manusia?


Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
Menormalkan keseimbangan lipoprotein
Menurunkan tekanan darah
Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang
Berfungsi sebagai anti-oksidan
Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
Bantu rawat asthma


Kebaikan Garlic SHAKLEE 


  • Meningkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung  ~Garlic Shaklee ada dicampur sejenis herba namanya Spearmint. Fungsi Spearmint adalah untuk tingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung serta menjaga keseimbangan tekanan darah dalam tubuh badan.
  • Antibiotik yang Selamat dan Semulajadi~Selalunya bila sakit jumpa doktor nanti kita akan dapat antibiotik untuk bunuh bakteria. Antibiotik yang doktor bagi bagus, tapi kalau kita asyik selalu ambil, kesannya sangat tidak baik. Kita boleh terkena kerintangan antibiotik di mana bakteria dah imun dengan antibiotik.Garlic pula antibiotik semulajadi. Kita tak risau nak makan Garlic sebab selamat untuk kegunaan jangka masa panjang.Ia boleh tingkatkan sistem imun badan, halang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  • Membantu atasi masalah alergi~Garlic Shaklee boleh tingkatkan sistem imun badan dari penyakit seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema, hepatitis.
  • Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman~Ia juga boleh kurangkan masalah kembung perut, gastrik dan ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik.
  • Menstabilkan tekanan darah tinggi~Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.
  • Menurunkan kolestrol~Kolestrol sangat bahaya. Bila bacaannya sangat tinggi, kita boleh kena strok atau sakit jantung.Garlic boleh turunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, kurangkan bekuan darah. Selain itu, ia boleh tingkatkan HDL, lindungi jantung dan halang strok dan penyakit koronari
  • Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan~Kerongkong & Telinga (throat & ear infection) ,Perut memulas (stomach upset), Cirit-birit (Diarrhea),Bronkitis,Luka-luka (infected wounds),Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing





Siapa la sanggup nak makan bawang putih mentah-mentah lagi kalau dah ada penyelesaian yang lebih mudah kan. shaklee garlic di datangkan khas berbentuk kapsul.Kirenya bawang putih versi moden la.hihi. hanya telan dengan air.cukup.hehe


sekiranya anda berminat untuk dapatkan vitamin shaklee boleh hubungi saya di


No comments:

Post a Comment

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg